Bangkok – Restauranter i Bangkok

Det blir funnet mange forskjellige restauranter i Bangkok, hvor man kan nyte thailandske spesialiteter, som nudelsuppe eller phat thai, internasjonale retter, som burgere eller biff, eller noe mer eksotisk, som melormer og skorpioner.

Turistvennlige restauranter i Bangkok

Å besøke restauranter i Bangkok er alltid en nytelse. I Thailand går folk svært opp i serveringen av maten, og her får man, som regel, friske råvarer servert med spennende krydder, pyntet med blomster eller flott utskårne grønnsaker. Det beste ved restaurantene er at de er billige. Et fint måltid i Bangkok koster en brøkdel av det, det gjør hjemme i Danmark. På de fleste bedre hotellene i Bangkok finner man fine restauranter med aircondition, og mange av disse restaurantene finnes i Sukhumit-kvarteret. I Sukhumit-kvarteret finner man også de mer internasjonale restaurantene, som, blant annet, byr på spareripser, burgers og litt mindre krydret thailandsk mat. Har man lyst til å smake noen av de mest populære thailandske rettene, skal man bestille phat thai eller nudelsuppe. Phat thai er laget av blant annet, risnudler, grønnsaker, egg, peanøtter og tørket reker. Nudelsuppen blir spist som regel med pinner, og inneholder grønnsaker, nudler og kjøtt-boller. Besøker man noen av de finere restaurantene i Bangkok, kan man forvente god service, flott fasiliteter og gode måltid. Porsjonene er som regel store, men de inneholder mye ris, grønnsaker eller nudler, men ikke særlig mye kjøtt.

Matbøtene i Bangkok er også restauranter

Har man ikke rett mange penger med på reisen, kan det være en god ide å spise hos en av de mange matbøtene som står på gatene. Den beste måten å velge en god matbot på, er å velge en hvor de lokale spiser. Så kan man være sikker på at her får man kvalitetsmat. Før man bestiller, kan man se hvordan maten er tilberedt, og samtidig vurdere den hygieniske standarden. Ved de gode matbøtene, får man som regel helt friske matvarer, som er tilberedt på stedet. Det kan likevel være vanskelig å bestille, da det er svært få botselgere, som snakker engelsk. Men prøv at uttale matens navn på thailandsk, det vekker som regel stor glede, og utløser mye vennlighet fra selgerne. Det er ofte et lite område omkring matbøtene med stoler og bord. I Chinatown kan man også finne utallige restauranter, både thailandske og kinesiske. Restauranter, som byr på haifinnesuppe, er særlig populære. Er man modig nok, kan man smake noen av de friterte, stekte eller grillet krypdyr, som blir solgt atskillige steder i Bangkok. Man kan, blant annet, smake gresshopper, melormer, skorpioner eller biller, men husk endelig å brekke beina av, så de ikke sitter fast i halsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *