Bangkok – Attraksjoner i Bangkok

Det er mange fantastiske attraksjoner i Bangkok. Den eksotiske storbyen byr på pene tempel, fargerike marked, artige transportmåter og spennende kultur. Gå ikke glipp av The Grand Palace, gullbutikkene i China town og den enorme Buddha i Wat Pho.

Fantastiske attraksjoner i Bangkok

Bangkok er både gammeldags og moderne på en gang, og denne eksotiske og hektiske storbyen byr på utallige attraksjoner, så det kan være vanskelig å nå det hel, men det er likevel en håndfull attraksjoner i Bangkok, man ikke må gå glipp av. Her bør først bli nevnt det, som thailenderne er mest stolte av, og betrakter som det peneste Bangkok kan presentere, nemlig, The Grand Palace, som er et enormt slottsområde, ofte kalt byen i byen. Her kan man se bygninger av gull, dekorert med diamanter og andre verdifulle steinene, gamle våpen og atskillige tempel. Husk at shorts, snipper flappe, og T-skjorter uten ermer er forbudte, og skal man inn i noen av templene skal man ta av skoene, og man må ikke la tærne peke i retning av alteret, da det er tegn på disrespekt. Hvis man bare har tid til en attraksjon i Bangkok, er dette stedet å besøke, men man skal minst ha noen timers tid for å nå å nyte stedet. Har man fått nok av gull og diamanter, kan man besøke Chatuchak-markedet, som er et fantastisk fargerikt marked med utallige salgsbøter. Her er alt til salg, og man kan prute om prisen. Har man lyst til å se de sjarmerende flytende markedene, hvor folk handler matvarer og krydder på båter, skal man litt utenfor Bangkok. Skal man kjøpe billig gull, skal man i Chinatown, for her vrimler det med gullbutikker, den ene billigere enn den annen. Vil man se den største Buddha i verden, skal man besøke Wat Pho. Her finnes en Buddha-statue av rent gull, og den er nesten 15 meter lang og 46 meter høy.

Nyt atmosfæren i Bangkok

Har man fått nok av turistattraksjonene, kan man bare gå en tur i Bangkok og nyte den hektiske, men pene storby. Her kan man se forskjellige minialter plassert rundt omkring i byen, hvor folk tenner stearinlys og legger blomsterbånd. Går man rundt i gatene kan man se munker i alle aldrer, de er barbert og går i oransje kleder. I Thailand skal alle guttbarn bruke minst ett år som munk. Den ville trafikken i Bangkok er også en opplevelse i seg selv. Her ser man, et hav av biler, som kjører, hvor det er svært litt plass, små motorsykler, som presser seg mellom bilene og tuk-tuk i alle mulige farger. Man kan også gå ned til Chao Phraya river og seile med The River Express, som er en slags elv-buss. Lukten i Bangkok er også noe særlig, forurensningen er tydelig å lukte, men man kan også dufte de forskjellige matvognene, som stå på gatene, og de gir byen en særlig sjarme, men det kan ikke bli anbefalt å kjøpe mat hos en av disse, på grunn av den hygieniske standarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.