Bangkok – Aktiviteter i Bangkok

Det er en overflod av aktiviteter i Bangkok. Er man blitt trøtt av å være omringet av andre turister ved de mest populære severdighetene, kan man, blant annet, bli skjemmet bort i en spa, se på drage-konkurranser eller oppleve buddhistiske ritualer.

Annerledes aktiviteter i Bangkok

Det er mange aktiviteter i Bangkok utover de tradisjonelle turistattraksjonene, men man kan likevel ikke besøke Bangkok uten å besøke et tempel. Det trenger ikke å være ett av de store templene, som er fylt med turister, man kan i stedet for besøke ett av de mindre templene og sitte foran Buddha figur, og oppleve den ro, som blir funnet i templene. Man kan delta i utsmykkinga av tempelet sammen med de lokale, f.eks. vet at man legger lotusblomster på et alter foran tempelet og tenner røkelsespinner. Svært tidlig om morgenen kan man gi munkene mat, munkene må bare spise det, de får tilbudt og det skal de gjøre før middag. Det er også litt av en opplevelse å overvære munkenes bønner. Vil man se de lokale ha det morsomt, skal man besøke Dusit zoo. Her kan man se på mange forskjellige dyr og ri på elefantrygg, men det gøy er nok å se på thaifamilienes begeistring over dyrene. I Dusit park, som ligger tett på dyreinnhegningen, kan man besøke det kongelige vognmuseet, og se artige og underlige kjøretøy. Dusit er et annerledes kvarter enn de øvrige kvarterene i Bangkok, for her er det bulevardene svært brede, og det er god plass mellom husene. Dusit er dessuten, det kongelige kvarteret i Bangkok. Går man ned til Bangkoks sentrum, kan det bli anbefalt å besøke Dronning Savoabha slange farmen, hvor man kan se hvordan giften blir tappet av slangene. Sentrum er også stedet å ta hen, hvis man vil bli skjemmet bort på forskjellig vis, på en av Bangkoks mange skjønnhetssalonger. Svært tidlig om morgenen kan man dra til Lumphini-Parken i sentrum, og se folk foreta seg forskjellige aktiviteter, som å øve thai Chi, eller ta inn dyreblod. Er man i Bangkok i perioden februar i april, kan man se på drager i alle størrelser og farger, i drageflygingskonkurransen i Sanam Luang utenfor Grand Palace.

Aktiviteter i Bangkoks omegn

I Bangkoks omegn kan man foreta seg mange forskjellige aktiviteter, som for eksempel å handle på det flytende markedet, besøke en krokodillefarm eller besøke Ayutthaya-ruinene. På det flytende markedet tett på Damnoen Saduak, kan man se folk med stråhatter seile, og handle friske frukter og annet mellom båtene. Man har mulighet for å seile imellom båtene og handle, eller bare se på fra en av broene. Det er best å besøke markedet tidligere om morgenen. På en krokodillefarm kan man se, når krokodillene blir f?ret, kjøpe vesker og annet av krokodilleskinn, men det mest spennende av det hel er nok at man kan se krokodillebryting, hvor en mann har brytekamp med en krokodille. Et besøk i Ayutthaya-ruinene skal bli opplevd. Ayuttahaya var tidligere Asias største handelssenter, og her kan man se vel bevarde bygninger fra den perioden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.