Backpacker reise i Tyrkia

Selv om Tyrkia mest av alt er kjent for å være charter ferienes hode reisemål, så er landet faktisk et super backpacker land. Det er veldig mye å se, befolkningen er vennlige og det er rimelig billig. Husk bare å prute om prisen.
Skrevet av Admin søndag D. 01 oktober 2006
Backpacker reise i Tyrkiet
På grunn av det er så mye å se, er det vanskelig at sammen sette slik en rundreise. Det kommer svært an på det man vil se, og hva man ikke vil se. Vil man på rundreise i oldtidens Hellas, så bli funnet det et hav av reisemål i Tyrkias vestkyst, også kjent under navnet lilleasien vestkyst. Lilleasias vestkyst ligger ut mot Det Egeisk Hav, og var i oldtiden en del av den gresken og senere den romerske kulturen. Grekerne kalte området for Jonien. Greske stammer koloniserte området etter Den trojanske Krig og her har bodd grekere like til 1923.
Som sagt kan sammensetningen være svært forskjellig, men for å gi et mindre bud på en backpacker reise i Tyrkia, henviser vi til noen steder som skal bli besøkt på en rundreise i vest og sentral Tyrkia.
Istanbul
Tyrkias største by ligger som den eneste byen i verden i to forskjellige verdensdeler. Bosporossmug skiller Europa og Asia, og Istanbul er en smeltedigle med ingridienser fra begge verdensdeler.
Pamukkale
Et stort hvitt terrasselandskap med varme helbrede kalkbad – Pamukkale betyr bomullsslott og intet sted i verden finnes det noe lignende. Ta en overnatting i byen Pamukkale, hvor det er fleste hyggelige hostel.
Hierapolis
Liggende på Bakken over Pamukkale ligger den gamle romerske byen Hierapolis – et must å oppleve, hvis du er i Pamukkale. Her er det få turister, så du får veldig god til selv å leve deg inn i fortiden.
Kappadokien og G?reme
Cirka midt i Tyrkia ligger backpackerbyen G?reme omringet av Kappadokiens spesielle landskap. G?reme er en deilig slappende av by, hvor backpacker har en tendens til å bli lengre enn planlagt (bestemt ikke uten grunn). Rundt om byen finnes fantastiske klippelandskap med “fe-skorsteinene/Fairy Chimneys”, underjordiske festningsbyer, kirker i klipper m.m.
Konya
Får du muligheten for å komme til Konya, er det opplagt å utnytte muligheten for å oppleve de dansende dervisjene på det stedet de kommer fra.
Strender
Langt de fleste turistene kommer til Tyrkia for å ligge på stranden – og Tyrkias strender skal da også bli opplevd på en reise rundt i landet. Forvent likevel dyrere priser enn inne i landet og fleste turister. En del av kyststrekningen er fredet, dermed er det ingen hotell og bare få turister.
Tre uker – så når du det meste
Alle ovenstående steder ligger i det sentrale eller vestlige Tyrkia og kan saktens blir nådd på tre uker.
Bestiller du i god tid, kan en flybillett t/r bli fått for omkring kr. 1.000,

Leave a Reply

Your email address will not be published.