Azulik Eco Resort – Tulum, Mexico – naturist

Kjæresten min og jeg er nå kommet hjem etter en tre måneder lang tur i Mellom-Amerika. Vi lukket av i den liten byen Tulum på Yucatan halvøy hvor vi fant et deilig hotell med små cabana som lå rett ut til en superlekker strand med det fineste sant og turkisblått vannet.

Vi ankom sent om kvelden, var trøtte og skulle bare ha et sted å bo, så det var ingen av oss som oppdaget at det var tillatt å være naken på området. Men det skal jeg love for vi fant ut av da vi sto opp neste morgen. Det første vi så, var et par som aldeles nakene satt i vannkanten. De må da være gått feil sa vi nesten i munnen på hverandre, men det var oss som var gått feil. I stedet for å pakke koffertene våre og finne et nytt sted å bo, tok vi en klok beslutning. Skikk følge eller land fly er det et ordspråk som sier så vi fulgte tropp med noen av hotellets øvrige beboere og nøt åtte fantastiske dager på dette lekre stedet.

Det var ingen av oss som noensinne hadde prøvd å nakenbade, men vi fant rask ut av at det bare var superlekkert, hvorfor hadde vi likevel ikke gjort det noe før?

Om Azulik
Det er kanskje litt en overdrivelse å kalle Azulik for et hotell slik i normal forstand, området består av en rekke små cabana, men det unike ved stedet er at stort sett alt er laget i naturmaterialer og man går svært opp i miljøet. Her er det ingen elektrisitet, TV eller telefoner og barn har ikke adgang til resorte. Rommene er hyggelige og det er inkludert stor privat terrasse med trebadekar/spa og hengekøye.

Stedet er ikke et desidert nudistresort som også finnes ved Tulum, men mer et sted hvor man kan nyte vannet, naturen og hverandre som man har lyst. Det er absolutt ikke alle som er nakne, noen beholdt badetøyet på, men like ved siden av ligger Copal Resort, et nudistresort som har samme eiere som Azulik, her kan man søke hen hvis man vil være sikker på at det er andre nakne på stranden.

Selv om Azulik ligger ved strand og jungel er det ikke langt til bar og restauranter, man kan også spise på førnevnte Copal Resort (som også står for room-service på Azulik). Personalet er vennlige og svært servicemindede.

Man kommer for å slappe av, men man kan også snorkle eller ro kajakk ved stranden. Det er likeledes massasje, healing og forskjellige terapibehandlinger.

I området ligger det mange mayaruiner hvis man skulle ha lyst til å være kulturell, mest berømt er nok Chichen Itza og selvfølgelig ruinene i Tulum som ligger utrolig vakkert.

For å komme fra flyplassen i Cancun til Azulik er det billigst å ta bussen, de fleste avgangene kjøring til Playa del Carmen hvorfra man kan ta en buss videre til Tulum, pris ca. 80 kr.. Man kan også få Azulik til å hente en i flyplassen, det er temmelig dyr, ca. 700 kr.

Til slutt skal det bare bli sagt at Azulik IKKE er billig, omkring 900 kr. pr. natt måtte vi slippe, til og med i lavsesongen, men i øynene våre absolutt pengene verdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.