ASSERBO/MELBY/LISELEJE – naturist

Her er uavbrutt strand fra Tisvilde til Liseleje og mellom de to badebyene finner man Asserbo og Melby hvor det ikke er så mange mennesker. Det er masser av steder på strekningen hvor nakenbading er normalt. Inntil vi begynte å komme her var vi slett ikke klar over at naturisme var så utbredt i Danmark, unge, gamle og familier nyter solen og havet uten tøy på. Husk mat og drikker, her er det det ingen forpleiningsmuligheter.

For å finne den deilige stranden kjører man ad Nyvej og følger skiltene mot Kattegat. Kommer man fra Liseleje kan man kjøre nedover første vei mot Kattegat inntil man når den store p-plassen. Nede på stranden kan man gå til venstre mot Melbyområdet, et par hundre meter nede er det en god konsentrasjon av naturister. Strandområdet her er ett av de beste på den lange strekningen fra Liseleje til Tisvilde. Hele område bak ved er gammelt militærområde og helt øde så det er heldigvis smått med krattluskerer.

Tar man i stedet for annen avkjørsel mot Kattegat når man kommer fra Liseleje ender man på stranden ved Asserbo, også kjent som Stængehus. Ved p-plassen er det en del mennesker, men gå et par hundre meter nedover stranden mot høyre forbi de fleste steiner og du når rask naturistområdet. Det er som sagt en del stein ut for Stængehus, men når man kommer til naturistdelen blir forholdene bedre. Det er her vi holder til om sommeren, her er masser av naturister og en deilig stemning. Det kan være en veldig god ide å komme tidligere på gode sommerdager, p-plassen ved Stængehus er faktisk fylt allerede kl. 10-10.30.

Også til venstre fra p-plassen er det et stykke nede av stranden et område med mange naturister, faktisk er stranden litt bedre her og det er store sanddyner hvor man kan finne sin eget gryte.

Den nye stranden ved Liseleje er deilig, her ligger man tett og det spilles strandvolleyball på stranden. Her er badevakt og litt bedre parkeringsforhold, men til gjengjeld ingen nakenbading. Likevel kan man gå litt nedover stranden, det varer ikke lenge før man støter inn i et område med naturister.

Liseleje er en riktig badeby, ikke særlig stor, men her er et par restauranter, kafeer og iskiosker. Flere muligheter har man på Nyvej og særlig i Frederiksværk som ligger bare syv KM vekk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.