5 ting bare turister gjør i Amsterdam

Over hele verden kan turister enkelt bli sett, og i Amsterdam finnes det et par ting som gjør det spesielt enkelt å se dem – de mest åpenbare turistene kan ses med ”Amsterdam hattene”, bærende på Van Gogh Museum- eller Heineken Experience gaveesker, og får et bilde tatt ved ”I amsterdam” skiltet med deres røde eller gule MacBikes.

Vi sier ikke at du skal droppe museene med kunst av Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan osv. – de har tross alt kunst i verdensklasse og tiltrekker mange turister til en god grunn. På den andre siden finnes det noen steder og ting du helt klart kan droppe om du ikke vil være en stereotypisk turist i Amsterdam.

1. Ta bilder foran ”I Amsterdam” skiltet

Byens regjering har brukt mye penger på markedsføring, noe som resulterte i to og en halv meter høye røde og hvite bokstaver som sier ”I amsterdam”. Disse bokstavene har blitt plassert rundt i byen og har blitt store turistmagneter. Ikke bare ender folk opp i de samme bildene, men det er irriterende for de lokale fordi turistene ender opp med å blokkere sykkelstiene når de skal ta bildene sine.

KeizersgrachtReguliersgrachtAmsterdam

2. Ta en dagstur til Volendam

Volendam er en kjent gammel fiskelandsby utenfor Amsterdam. Turister reiser dit på dagsturer med buss. I fortiden må dette stedet ha vært fantastisk med dens små, vakre kanal hus med flott utsikt over innsjøen. Uheldigvis består byen nå av turistbutikker, turer og feller. De ”lokale” kler seg ut i ”tradisjonelle klær” og prøver å selge overpriset fisk. I stedet burde du reise til den mindre øya ”Marken” hvor det er færre (men fortsatt mange) turister. Men om du vil møte så få turister som mulig og fortsatt oppleve de samme klassiske utsiktene, reis til Durgerdam.

Det samme gjelder blomsteråkrene Lisse og Kaukenhof hagen. Ja, blomster er pene og fargerike, men om du ikke vil gå rundt tusenvis a turister med nettbrettene sine, ikke reis dit.

3. Lei en MacBike

De er den største sykkelutleiebedriften i Amsterdam og kan derfor tilby de laveste prisene. Selv om det ikke er noe galt med det, leier de ut fargerike sykler som er enkle å se. Amsterdam er en av sykkelhovedstedene i verden, og Hollendere er erfarne syklister (eller gærninger som noen kanskje ville sagt). For sikkerhetsgrunner er utleiesykler fargerike, men dette gjør at turistene stikker ut med en gang. Om du ikke vil se ut som en typisk turist, lei en svar sykkel og sykle som en lokal. Men husk at om du ikke føler deg flink på sykkel kan det være best å holde seg til en MacBike for trygghetsgrunner.

Amsterdam_Canal

4. Besøk Red Light Distriktet på kveldstid

Dette er en veldig populær del av Amsterdams gamleby hvor jenter og damer av alle aldre (18+), kjønn og fetisjer viser seg frem bak vinduer og inviterer deg til å ha det gøy. For lokale er Red Light distriktet vinduer med prostituerte, sportsbarer, erotiske butikker og masse turister. Ikke mange lokale går rundt her.

Distriktet er faktisk bygget i en vakker del av gamlebyen sammen med kanaler, kanal hus og kirker – det er derfor vi ikke ber deg om å droppe hele området. Det finnes selvfølgelig noen gjemte skatter, så tipset vårt er å reise dit på dagtid (før 15:00) for å nyte gamlebyen. Eller om du er nysgjerrig på hva som skjer kan du være der en halvtime inn i kvelden for å oppleve atmosfæren av noe som ser ut til å være himmelen for noen.

5. Få i seg marihuana i coffee shops

dette nevnes på listen til åpenbare grunner. Før vi begynner må vi gjøre dette klart: hollendere røyker like mye gress og hasj som en vanlig europeer – de endte bare opp med å skille seg ut fordi de gjør det lovlig. Lokale kjøper marihuana, men de røyker det nesten aldri i coffeeshops. I stedet for å røyke sammen med høylytte folkemengder og høye turister, foretrekker de en rolig atmosfære i en park eller hjemme. Inne i en coffeeshop vil du for det meste finne turister som ikke vet om andre steder man kan røyke.