5 severdigheter du må se i Dubai på din neste ferie

Har du planlagt å reise til Dubai, og trenger tips til hva du burde oppleve når du er der? Da har du kommet til rett sted. Her har vi samlet tips til 5 severdigheter du burde oppleve når du reiser til emiratene.

Dubai Atlantis Aquaventure

I Jumerirah finner man det storslotte vannparadiset Aquaventure. Vannparken er den største av sitt slag i hele Midtøsten, og kan skilte med en rekke spennende vannsklier. Her kan du komme opp i høyden, oppnå enorme hastigheter, eller bare kose seg i rolige barnevennlige vannsklier. Parken har et stort utvalg både for store og små, og en rekker restauranter og butikker.

Abu Dhabi Grand Mosque

Denne store og spektakulære moskeen er et svært attraktivt motiv for både profesjonelle og engasjerte hobbyfotografer. Om du kan reise til dubai bør du legge besøket hit. Et praktfullt skue som byr på en lang og spennende historie for de som ønsker å lære litt om bakgrunnen til det spesielle bygget. Arkitekturen er inspirert av den tradisjonelle byggemåten i Midtøsten, og den kritthvite fargen står praktfullt i kontrast til sanden.

Dubai Mall

Man kan ikke besøke Dubai uten å ta en tur innom Dubai Mall som regnes som verdens største kjøpesenter. Kjøpesenteret stod ferdig i 2008 og er nærmeste nabo til verdens høyeste bygning som også er omtalt i denne listen. Her finner du voldsomme 1400 butikker fordelt utover hele 1,124 millioner kvadratmeter. Og ikke nok med det, men du finner også en kino, verdens største akvarium og verdens største godteributikk på senteret.

Dubai Frame

Dersom du er glad i arkitektur kommer du til å elske The Frame. Dette er en av de nyeste attraksjonene i byen, men har samtidig også blitt et av de mest populære. Bygget er en gigantisk ramme som man naturlig nok kan gå inni. Fra toppen kan du få en 360 graders utsikt over hele Dubai samtidig som du besøker et innendørs galleri. Og ingen severdighet uten en helt egen restaurant i den vakre bygningen.

Burj Khalifa

Verdens høyeste bygning er virkelig verdt et besøk når man reiser til Dubai. Bygningen ligger i Downtown Dubai, og inngangen befinner seg i Dubai Mall. Denne skyskraperen rommer hele 163 etasjer, og måler sjokkerende 828 meter. Når man nærmer seg toppen kan man gå ut på utsiktsplattformen i 124.etasje og skue nedover til bakken 452 meter under seg.